Anke Kranendonk

Anke Kranendonk schrijft vrolijke en aangrijpende verhalen voor verschillende leeftijden. Boeken voor het leesonderwijs maar ook verhalen voor twaalf jaar en ouder, zoals Alles is weg, dat ze baseerde op ervaringen haar nichtje. Haar expressie kan ze niet alleen in boeken kwijt, ze heeft ook geacteerd in tv-series en soaps en trad op met haar eigen theatergezelschap. Ze staat nog steeds af en toe in het theater.


Over Anke

Geboren 16 mei 1959 te Baarn
Opleiding Volgde kort de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Sport en ging daarna naar de Pedagogische Academie (Pabo).
Werk Wilde na haar opleiding eigenlijk met toneel doen. Daarom volgde ze lessen toneel, beweging, cameralessen en nog veel meer. Ze richtte haar eigen theatergezelschap op. Anke is ook Schoolschrijver.
Thuis Is moeder van drie kinderen, een dochter en twee zonen.
Eerste boek Van huilen krijg je dorst (1993)
Bijzonderheden Werkte mee aan verschillende televisieproducties, zoals Buurman Bolle van de VPRO, en richtte haar eigen theatergroep op, ┬┤Lieve Jan┬┤, waarmee ze op scholen en in theaters heeft gespeeld.
Ooit gezegd Ik ben altijd met een boek bezig, soms wel met drie tegelijk, dan werk ik een tijdje aan een boek, leg het weg, en werk dan even aan een ander verhaal.

Boeken van Anke Kranendonk


Nog meer weten over Anke Kranendonk?

 

Kijk dan eens op www.ankekranendonk.nl.