Anne Provoost

Meteen na haar debuut werd de Vlaamse auteur Anne Provoost een veelbelovend schrijfster genoemd. En dat bleek niets te veel gezegd: met elk boek won ze belangrijke prijzen, zoals in 2002 de Gouden Zoen met De arkvaarders. Ze heeft nog niet ze heel veel geschreven, maar wordt nu al gezien als een van de belangrijkste jeugdboekenschrijvers van dit moment.


Over Anne

Geboren 26 juli 1964 te Poperinge (Belgiƫ)
Opleiding Studeerde Germaanse filologie in Kortrijk en Leuven en een paar jaar pedagogiek.
Werk Woonde tijdelijk in de USA, waar ze werkte in een kinderdagverblijf. In die periode schreef ze voor tijdschriften, in Amerika en Vlaanderen. Terug in Belgiƫ werkte ze voor een organisatie voor scholierenuitwisselingen. Vanaf 1995 is ze fulltime schrijfster.
Thuis Woont met haar echtgenoot en drie kinderen in Antwerpen.
Eerste boek Mijn tante is een grindewal (1990)
Bijzonderheden Won toen ze jong was een verhalenwedstrijd.
Ooit gezegd Tussen de schrijfmomenten in maak ik een close reading van de boeken waar ik van houd, letterlijk close, de bladspiegel geen twintig centimeter van mijn gezicht verwijderd, me de hele tijd afvragend hoe de schrijver de sfeer neerzet, wanneer hij welke informatie vrijgeeft en in de hoeveelste laag zijn mededeling zit. Maar hoe beter het boek, hoe weerbarstiger het keukengeheim.

Boeken van Anne Provoost


E-books van Anne Provoost


Nog meer weten over Anne Provoost?

 

Kijk dan eens op anneprovoost.be.