Benny Lindelauf

Verhalen vertellen leerde Benny Lindelauf van zijn oma. Die verhalen gebruikte hij voor zijn eerste jeugdboek, Negen open armen, dat in 2005 bekroond is met de Gouden Zoen. Eerder kreeg hij voor dit boek de Thea Beckmanprijs, de prijs voor het beste historische verhaal. In 2010 verscheen een vervolg: De hemel van Heivisj. Daarvoor ontving Benny in 2011 de Woutertje Pieterse Prijs. Het boek is tevens bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en de Nienke van Hichtum-prijs. In 2017 won hij voor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor de Halewijnprijs en de Gouden Lijst.


Over Benny

Geboren 15 december 1964 te Sittard
Opleiding Volgde de opleiding inrichtingswerk aan de Mikojelacademie en ging naar de Theaterschool Amsterdam, afdeling dans.
Werk Na de opleiding Dans op de Theaterschool Amsterdam speelde en danste hij in verschillende (jeugd)theaterproducties. Inmiddels is hij fulltime schrijver, Schoolschrijver en geeft hij les in schrijven aan een schrijversschool, Script+.
Thuis Woont samen met zijn vriend in een piepklein appartementje in Rotterdam. Het is zo klein dat als zij iets cadeau krijgen, ze iets anders de deur uit moeten doen. ´Gelukkig hebben we een lekker groot dakterras, zodat we in de zomer een dubbel zo groot huis hebben. Ooit stond er nog een zomerhuisje op ons dak, maar dat is weggewaaid.´
Eerste boek Omhoogvaldag (1998)
Bijzonderheden Toen hij nog danste, moest hij een keer een duet doen met een meisje. ´De schouwburg zat helemaal vol met kinderen. Het was een prachtig duet, het ging erg goed, totdat ineens de knoop van mijn broek sprong. Mijn broek zakte af!! We hebben er toen maar een broek-op-haal-duet van gemaakt. De kinderen vonden het geweldig, ze dachten dat het bij de voorstelling hoorde… Misschien komt dat nog wel eens in een boek terecht.´
Ooit gezegd Schrijven is het voortdurend versjouwen van letters, woorden en zinnen. Net zolang tot alles op de goeie plek staat en jij je er thuis voelt. Pas daarna nodig je mensen uit om te komen kijken. Schrijven is eigenlijk steeds opnieuw verhuizen.

Boeken van Benny Lindelauf


Nog meer weten over Benny Lindelauf?

 

Kijk dan eens op www.bennylindelauf.com.