Edward van de Vendel

Edward van de Vendel heeft een rijk en gevarieerd oeuvre opgebouwd. Hij schrijft prentenboeken, gedichten voor kinderen en jongeren, liedjes en soms gedichten voor volwassenen. Hij schreef verhalen voor allerlei leeftijden en maakte ook informatieve boeken over school en over voetbal, Van de Vendels favoriete sport. Veel van zijn boeken zijn bekroond. In 2016 won Edward een Gouden Lijst voor Oliver en de Woutertje Pieterse Prijs voor Stem op de okapi, samen met illustrator Martijn van der Linden. Dat jaar werd Het hondje dat Nino niet had bekroond met de Deutscher Jugendliteraturpreis.


Over Edward

Geboren 1 augustus 1964 te Leerdam
Opleiding Pedagogische Academie.
Werk Was vier jaar directeur van een basisschool, daarna een aantal jaren meester op een kleine school in het Drentse De Groeve en in Zuidlaren. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver.
Thuis Hij woont en werkt in Rotterdam. Schrijven doet hij meestal in een café.
Eerste boek Betrap me! (1996)
Bijzonderheden Richtte met een aantal collega´s een eigen basisschool op, waarvan hij directeur werd. Muziek was op die school een belangrijk vak.
Ooit gezegd Ik probeer gedichten te schrijven met een eerste zin als sterke drempel en een nieuw inzicht aan het eind, gevangen in een nieuw en helder beeld.

Boeken van Edward van de Vendel


E-books van Edward van de Vendel


Nog meer weten over Edward van de Vendel?

 

Kijk dan eens op www.edwardvandevendel.com.