De eetclub: Opdracht

Opdracht niveau 2 | Betekenis

Als kind leer je door veel te oefenen dat het niet verstandig is om op je fiets met losse handen en een hoge snelheid een bocht af te snijden. Dit soort ervaringen zijn het begin van de lessen die je leert in het leven.
Marinus de Goederen, de zanger van de Nederlandse band 'a balladeer', schreef een liedje over de wijze raden die hij altijd te horen kreeg van onder meer zijn ouders.

Titel De eetclub
Niveau boek niveau 1
Opdracht niveau 2 | Betekenis
Studielast 1 uur
Werkvorm tweetal
Focus betekenis
Je leert reflecteren op de betekenis van het verhaal.
Gemaakt door Cilla Geurtsen
Bron 'A little rain has never hurt no one' door a balladeer

Vraag 1

[samen]
Luister het liedje 'A little rain has never hurt no one' (bron 1). Noteer de wijze lessen die je uit dit liedje kunt halen. 


Vraag 2

[individueel]
Behalve dat De eetclub een spannend boek is, is het ook een boek waar je misschien ook wel zulke levenslessen uit kunt halen. Heb jij wat geleerd van het lezen van De eetclub? Ben je anders over dingen gaan denken? Heeft dit boek je op nieuwe idee├źn gebracht? Beargumenteer je antwoorden. Gebruik daarvoor per vraag ongeveer 75 woorden.


Vraag 3

[individueel]
Op de pagina `Algemeen' bij De eetclub staat een aantal vragen bij dit boek waar je over na zou kunnen denken. Lees deze vragen en beantwoord de drie vragen die je het meest aanspreken. Gebruik daarvoor weer ongeveer 75 woorden per vraag.

Vraag 4

[samen]
Bespreek jullie antwoorden op de voorgaande vragen. Maak daarna samen een poster voor in het lokaal Nederlands waaruit duidelijk wordt welke levenslessen er voor iedere leerling te halen zijn uit De eetclub.