De passievrucht: Opdracht

Opdracht niveau 2 | Kwesties

De rubriek 'Wat zou u doen?' is een vast onderdeel van het Volkskrant Magazine, dat elke week op zaterdag verschijnt. Lezers kunnen een dilemma voorleggen aan andere lezers, die daarop kunnen reageren door een advies terug te sturen. Elke week wordt een selectie uit de reacties gepubliceerd. Via bron 1 en 2 kun je een indruk krijgen van deze rubriek.

Titel De passievrucht
Niveau boek niveau 2
Opdracht niveau 2 | Kwesties
Studielast 1 uur
Werkvorm individueel
Focus kwesties
Je leert reflecteren op gebeurtenissen uit het boek
Gemaakt door Marlies Schouwstra
Bron 1 'Wat zou u doen?' op: volkskrant.nl
Bron 2 volkskrant.nl | voorbeeld uit het archief

Vraag 1


Hieronder volgen drie dilemma's uit De passievrucht. Geef advies.


Dilemma 1: Wat zou u doen?


Ruim tien jaar geleden is mijn beste vriendin overleden. Sinds een aantal jaar heb ik een relatie met haar vriend. Nu heb ik een probleem. Mijn vriend is niet de vader van hun zoon, maar hij is daar niet van op de hoogte. Ik weet wel wie de vader is. Moet ik het hem vertellen?
Ellen


Dilemma 2: Wat zou u doen?


Vorige week heb ik van een arts te horen gekregen dat ik onvruchtbaar ben. Ik heb echter een zoon van dertien, die dus helemaal niet mijn zoon kan zijn! Ik ben er erg door in de war. Wie is de vader van mijn zoon? Moet ik het mijn zoon vertellen? Wat moet ik doen?
Armin


Dilemma 3: Wat zou u doen?


Vorige week was ik met mijn vader een paar dagen naar Ameland. Hij is heel erg dronken geworden en heeft toen gezegd dat hij mijn vader niet is. Mijn moeder is dood. Ik zou graag willen weten of iemand hier ervaring mee heeft. Kan ik nog van 'mijn vader' houden als hij mijn vader niet is? Zou het helpen als ik mijn 'echte' vader zou leren kennen?
Bo