Het gym: Opdracht

Opdracht niveau 1 | Personages

Titel Het gym
Niveau boek 2
Opdracht niveau 1 | Personages
Studielast 1 uur
Werkvorm individueel
Focus personages
Je leert reflecteren op verschillen en overeenkomsten tussen jouzelf en personages in het boek
Gemaakt door Martijn Koek

A (dit onderdeel van de opdracht maak je voordat je het boek gaat lezen)


Vraag 1


Schrijf in vijf minuten op welke eigenschappen jij belangrijk vindt in een goede vriend/vriendin. Let goed op de tijd, gebruik een stopwatch: denk en schrijf niet langer, maar ook niet korter dan vijf minuten.


Vraag 2


Maak een top 5 van de eigenschappen die je zojuist hebt opgeschreven: de allerbelangrijkste eigenschap zet je op de eerste plaats, de op een na belangrijkste op plek twee, enzovoort.

Vraag 1


In tabel 1 vind je de vriendinnen van Sandra. Zie je de eigenschappen uit jouw top 5 bij hen terug? Vul de tabel verder in.


Vraag 2


Wie vind jij Sandra's beste vriendin? Waarom?


C


Vraag 1


Stond 'zelfde achtergrond/milieu als ik' in jouw top 5? Zo ja: waarom? Zo nee: vind je nu je Het gym hebt gelezen dat die erbij hoort?


Vraag 2


Stond 'ongeveer even intelligent als ik' in jouw top 5? Zo ja: waarom? Zo nee: vind je nu je Het gym hebt gelezen dat die erbij hoort?


D


Vraag 1


Kijk nog eens naar wat je hebt opgeschreven bij vraag 1 van opdracht A en voeg daar eventueel - als je het nog niet had - 'zelfde achtergrond/milieu' en 'ongeveer even intelligent als ik' aan toe. Maak nu een nieuwe top 5, maar nu verplaats je je in Sandra: hoe zou haar top 5 eruit zien? Leg je keuze kort uit.


Tabel 1

Vriend(in) Heeft de volgende top-5-eigenschappen: Korte uitleg; verwijs naar het verhaal
Tanya
Chantal
Mirte
Renske
Nienke
Jojanneke
Sandra zelf
Voeg hier eventueel zelf nog iemand toe: