Vals licht: Opdracht

Opdracht niveau 3 | Motieven

Titel Vals licht
Niveau boek niveau 3
Opdracht niveau 3 | Motieven
Studielast 2 uur
Werkvorm Individueel
Focus Motieven
Je leert het gebruik van kleuren in Vals licht te analyseren
Gemaakt door Cilla Geurtsen
Bron gratissofware.nu | een interieur ontwerpen

Vraag 1


Maak twee foto's van jouw kamer thuis. Plak deze op een vel papier en vertel vervolgens waarom je je kamer zo ingericht hebt.


Vraag 2


Lizzie noemt haar kamer een onderwaterkamer. Ga in het boek op zoek naar vier beschrijvingen van deze kamer en noteer deze. Noteer de pagina's waarop je de beschrijvingen gevonden hebt. Let tevens op de kleuren die genoemd worden.


Vraag 3


Ga naar bron 1 en kies daar een programma uit waarmee je een interieur kunt inrichten. Download dit programma en maak vervolgens een ontwerp van hoe de onderwaterkamer van Lizzie, en later die van Lizzie en Simon, eruit ziet. Maak een afdruk van je ontwerp.


Vraag 4


De kamer waarin Lizzie werkt, ziet er heel anders uit. Maak ook een ontwerp van de werkkamer van Lizzie. Let wederom op de kleuren. Baseer je ontwerp op gegevens uit het boek.


Vraag 5


Zoek via Google naar een kleurencirkel. Maak een afdruk van deze cirkel. Bekijk nu de kleuren uit opdracht 3 en 4 nog eens. Wat valt je op?


Vraag 6


Maak een vergelijking tussen beide kamers. Plak je beide kamerontwerpen op een A3 en plak de kleurencirkel erboven. Noteer tussen beide kamers alle tegenstellingen die je gevonden hebt. Lees vervolgens het motto van het boek nog eens. Welke van de twee kamers past volgens jou het best bij dat motto? Beargumenteer je mening. Geef het motto ook een plaats op je collage. Denk na over de plaats waar je het neerzet.


Vraag 7


Je hebt nu een belangrijke tegenstelling in Vals Licht ontdekt. Maar het boek bevat er nog meer. Een daarvan is 'het echte leven' tegenover 'het schaduwbestaan'. Noteer op je A3 tot slot nog eens drie van die wat abstractere tegenstellingen die volgens jou in Vals licht aan bod komen.